Bij ziekte, contact met Covid-patiënt of na terugkeer uit risicogebied: neem contact met ons op voor testing. En zet jezelf in quarantaine!

Om een verder oplopen van de Coronacijfers tegen te gaan, is het belangrijk om zich strikt aan de maatregelen van de Veiligheidsraad te houden. Blijf op de hoogte via https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Heb je symptomen neem dan onmiddellijk contact op met de praktijk en zet jezelf in isolatie. We zullen je uitnodigen voor een test in de namiddag. Je moet in isolatie blijven tot de uitslag van de test bekend is (meestal 48u). Enkel bij een negatief resultaat én volledig verdwijnen van ziektesymptomen kan de isolatie worden opgeheven.

Ben je in nauw contact gekomen met een bevestigd geval van Covid-19? Dan word je beschouwd als een hoogrisicocontact. en moet je ook getest worden én 14 dagen in quarantaine. Ook hiervoor neem je contact op met de praktijk.

Kom je terug van een reis? Lees op de website van Buitenlandse zaken https://diplomatie.belgium.be/nl na welke maatregelen dan verplicht of aanbevolen zijn. Neem contact op met de praktijk voor testing als nodig. En blijf uiteraard 14 dagen in quarantaine.

Naar alle meldingen